Biroda header logo

Befejeződött a BIRODA Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság termék-,

technológia- és szolgáltatásfejlesztése

2019 / 02 / 14

A Biroda Kft. (2015-ig Biroda Bt., majd teljes jogutódlással alakult meg a Biroda Kft.) 1998-ban került megalapításra. A társaság 100%-os magyar tulajdonban álló vállalkozásként foglalkozik informatikai szolgáltatások és termékek értékesítésével. Kezdeti időszakban multinacionális cégeknek nyújtott segítséget vállalatirányítási rendszerek bevezetésében. Emellett értékesít a társaság informatikai termékeket. A vállalatnál jelenleg 10 fő dolgozik főállásban és 6-10 alvállalkozó segíti a cég munkáját, a projektek méretétől függően. A társaság fő tevékenysége a számítógépes adatfeldolgozás, valamint számítógépes infrastruktúra, az egyedi informatikai termékek fejlesztése, értékesítése valamint a meglévő rendszerek üzemeltetése.

A projekt egy átfogó, a hulladékok teljes palettájára kiterjedő, bárki által könnyéden használható hulladékkatalógus, illetve az újrahasznosítási lehetőségeket, pontokat feltáró szoftver kifejlesztésére irányult. A társaság nagy lehetőségeket látott a környezetvédelem és az informatika összekapcsolásában, mivel még nem állt rendelkezésre a piacon olyan adatbázis, és ehhez kapcsolódóan alkalmazás, ami segítségével a hulladékgazdálkodást ilyen mértékben elősegítette volna. A társaság a stabil és tapasztalt, innovatív fejlesztői háttérrel egy népszerű és a szektor vállalatai körében is elismert alkalmazást kívánt kifejleszteni.

A projekt műszaki szakmai eredményeként létrejött egy a piacon egyedülálló újdonság, mely alapján számos termékre vonatkozóan megtalálhatóak az adott termék újrahasznosításához kapcsolódóan a begyűjtési pontok. A szoftver segítségével lehetőség nyílt mindenki számára megtalálni a hozzá legközelebb eső újrahasznosító pontot, attól függően, hogy milyen terméket szeretne újra hasznosítani.
A rendszer felhasználható egyéb adatbázisok megjelenítésére is. Tehát, lehetőség nyílt arra is, hogy újabb fejlesztéseket igénybe véve, nem csak hulladékgazdálkodásra lehet használni. A megjelenítés egy erre egyedileg összeállított érintőgombos kijelzőre lett tervezve, de bármilyen webes felületen megjeleníthető a reszponzív designal való tervezés miatt.


A VEKOP-2.1.7-15-2016-00248 számú projekt a Széchenyi 2020 program keretében, 2019.02.14-én valósult meg, a 26,6 millió forint európai uniós támogatás segítségével.
A támogatás intenzitása 49,07%.

A projektről bővebb információt a www.sze-ker.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

Molnár Ildikó Tünde

Telefon: www.sze-ker.hu

E-mail: molnar.ildiko.tunde@gmail.com

Esba square